Przepraszam że naruszyłem regulamin w poprzednim poscie ale nikt mnie wczesniej nie ostrzegł tylko dał zółtą kartke ale ok zakladam czesc druga mam nadzieje ze nikt mnie nie usunie
sorki jeszcze raz
Często w ogłoszeniach jest skoda z 2002 model Laura & Klement
w nowszych rocznikach nie występują tylko z 2002 ??
bo szczerze mówiąc niezły luksus w środku ale jeszcze nie spotkałem się z młodszym rocznikowo ??
co do młodszych zauważyłem że coraz słabiej są wyposażone tzn przednie tylko szyby elektryczne brak climatronicu i słabszy silnik 101 - 105 itd tzn ze skoda chce nas nastawić na kupno octavi II a I do lamusa ??
chyba nie do końca zrozumiałeś, to nie chodzi o jakieś specjalne NARUSZENIA REGULAMINU, tylko o to, że tamten topik na dobrą sprawę sprowadził się do wrzucania ogłoszeń i prośby o ich komentowanie, a jak powiedziałem do tego służy inne, specjalnie do tego przeznaczone miejsce :idea:
Za to w tym przypadku mógłbyś zadbać o jakieś sensowne zatytułowanie topiku, bo potem będzie jak zwykle mazgajenie się, że nic nie można znaleźć w szukajce, "co lepiej kupić 2" niewiele wnosi.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
...
co do młodszych zauważyłem że coraz słabiej są wyposażone tzn przednie tylko szyby elektryczne brak climatronicu i słabszy silnik 101 - 105 itd tzn ze skoda chce nas nastawić na kupno octavi II a I do lamusa ??
Słuszna uwaga.
Inne koncerny jak np.opel wraz z "starzeniem" się rocznika dodaja dużo wiecej w standardzie.Często ostatnie roczniki są bardzo dobrze wyposażone.W Octavi I jakoś tego nie widać.Moim zdaniem OctaviaI jest dość mało awaryjnym autem i gdyby dawali dużo lepsze wyposażęnie,mogło by to się oddbić na sprzedaży OII.
OI mimo,iż jest już starą konstukcją nadal cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem dlatego zamiast jej przybywać dodatków to dają jakieś śmieszne moim zdaniem gratisy.
bo O1 nie jest ostatnim rocznikiem, tylko raczej pełni funkcję, czy to się komu podoba czy nie, taniego auta w Skodzie i IMO ceny O1 oraz relacja ceny do tego co się dostaje to REWELACJA
podobnie jak Astra II, która jest totalnym golasem.
Zamieszczone przez shok
gdyby dawali dużo lepsze wyposażęnie,mogło by to się oddbić na sprzedaży OII
a to jest oczywista oczywistość.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
jak szukałem octavki 1 dla siebie to pierwsze czego wypatrywałem to właśnie laurin
pojechałem oglądać jednego z 2000r z grudnia przed liftem. Nie miał ksenonów, relingów ani czujników cofania (wtedy nie było tego w standardzie), mimo to przy tej wersji wyposażenia ździwiony byłem że tego nie ma i po dodaniu zaniedbanego stanu ogólnego auta odpuściłem sobie.
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Właśnie a co do awaryjności O1 vs O II który z nich wygrywa ?
bo tak się zastanawiam czy nie poczekać trochę dozbierać jeszcze parę tyś i kupić O II z lepszym wyposażeniem choć silnikiem 105 km ale co tam zawsze można dać na chipa i będzie 140 km jak to kumpel zrobił i frajda z jazdy bo te 105 to ponoć trzeba kręcić powyżej 2 tysa obrotów żeby śmigało inaczej słabnie tak mi przynajmniej mówił koleś który jest przedstawicielem wiec jeździ dużo i ma porównanie OII 140 km przed liftem a tera smiga OII 105 km po lifcie ??
pojechałem oglądać jednego z 2000r z grudnia przed liftem. Nie miał ksenonów, relingów ani czujników cofania (wtedy nie było tego w standardzie), mimo to przy tej wersji wyposażenia ździwiony byłem że tego nie ma i po dodaniu zaniedbanego stanu ogólnego auta odpuściłem sobie.
przed liftem nawet w opcji nie było xenonów, navi ,esp, czujników cofania. wszystko to było po 2000r po fl
Komentarz